duminică, 29 decembrie 2019

Episodul 12 .Crema pentru fermitatea conturului ochilor-120 grame

Episodul12 .Crema pentru fermitatea conturului ochilor-120 grame


Ingrediente de care aveți nevoie:

1/4 cană ceai verde (75 gr )
1 lingură ulei de semințe de trandafir
1 lingură ulei de migdale dulci
1/4 lingură. vitamina E
1 lingură. ceară emulsionată
1 picătură de morcov Ulei esențial
3 picături ulei esențial de lavandă

1.Separat se face o ceașcă de ceai verde.( infuzati o mana de frinze de ceai,intr-o cana de apa fiarta)
2.Topiti la bain marie ceara, uleiul de semințe de măcese, uleiul de vitamina E și uleiul de migdale dulci
3. Ambele compozitii trebuie sa aiba aceeasi temperature , atunci cand se combina!!Adăugați ceaiul verde peste amestecul de ulei .
4. Folosiți un mixer și amestecați crema.. Continuați să amestecați periodic (la fiecare 10 minute sau mai mult) până când observați că apa nu se mai separă pe fund. Aceasta tinde să dureze aproximativ 30 de minute până la o oră.
5. Odată amestecată complet, adăugați uleiurile esențiale, apoi turnați în recipiente.


Această cremă este ușoară și poate fi folosită dimineața și noaptea. Funcționează excelent în condiții de machiaj

Uleiul din seminte de măceș - Uleiul de măceș este unul dintre cele mai populare uleiuri anti - îmbătrânire. Pătrunde adânc în straturile inferioare ale pielii unde regenerează celulele și crește producția de colagen. Este bogat în acizi grași vitamina C, Omega-3 și Omega-6 și acid retinoic, ceea ce studiile au arătat că strălucește și întărește pielea! De asemenea, ajută la refacerea elasticității pielii, la estomparea petelor de vârstă, la reducerea capilarelor rupte și la echilibrarea glandelor.

Ceaiul verde conține cofeină. Este plin de antioxidanți și are proprietăți anti-inflamatorii care ajută la calmarea pielii. De asemenea, cofeina va strânge și pielea! Sunt sigura că ai auzit de tratamente contra celulitei care conțin cofeină, deoarece cofeina este diuretică. Acesta va deshidrata celulele grase, astfel încât apa să dispară de pe suprafața pielii. 
Cofeina este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că întărește pielea.

Uleiul esențial de semințe de morcov conține o cantitate uriașă de antioxidanți, vitamina C și vitamina K. Uleiul de semințe de morcov a fost găsit pentru a îmbunătăți răspunsul imun al organismului la razele UV, ceea ce poate reduce deteriorarea pielii în urma expunerii la UV. Uleiul de semințe de morcov este vindecător și întinerește celulele pielii. De fapt, uleiul din semințe de morcov ajută la vindecarea eczemelor, psoriazisului și dermatitei datorită capacității sale de a stimula creșterea celulelor și de a repara pielea deteriorată. Este un ingredient obișnuit în tratamentele pentru ochi.

Uleiul esențial de lavandă este uleiul meu preferat - este calmant, vindecător și hidratant, precum și anti fungic, antibacterian și antiseptic! Dar o adaug in aceasta crema pentru miros. Are un miros ceresc care taie mirosul de morcov!

Uleiul de migdale dulci este plin de vitaminele D, E, B1, B2 și B6, calciu, potasiu și magneziu. Acesta ajută la curățarea porilor de impurități, de aceea ajută la albirea limpede. Are calități anti inflamatorii. Folosirea zilnica de ulei de migdale dulci poate reduce foarte mult cercurile întunecate sub ochi, precum și cicatricile și petele întunecate. Ajută la reînnoirea celulelor pielii și la stimularea circulației. Este minunat pentru hrănirea pielii deshidratate. Cred că este unul dintre uleiurile de vârf (dacă nu # 1) pentru acoperirea semnelor de vârstă. De fapt, se spune că este cel mai apropiat de uleiul de pe pielea bebelușilor!

Vitamina E ajută la combaterea ridurilor și are un efect ferm asupra pielii.

Un comentariu:

  1. buna ziua, in reteta apare ulei de trandafir, in explicatii apare ulei de macies. doresc sa aflu mai exact in ideea de a face aceasta crema, multumesc

    RăspundețiȘtergere