duminică, 29 decembrie 2019

Episodul 11.Rețetă de mască cu alge marine si spirulina ( ten uscat/mixt)

      
       V-ați întrebat vreodată de ce verdele este mereu în strânsă legătură cu tot ce e sănătos, proaspăt și eco? Fie că e vorba despre ambalaje, afișe sau identități vizuale, când vrem să transmitem ideea de sănătate și prospețime, prima culoare care ne vine în minte este verdele, în diferite declinări de intensitate. Este într-adevăr culoarea naturii, a vegetației și a tot ce este tonic pentru minte și corp, dar această asociere pe care o facem instinctiv a fost demonstrată inclusiv științific.
Dacă la unele culori descoperim efectele benefice doar după ce ne documentăm mai bine despre puterea lor ascunsă, verdele știm deja intuitiv că ne face bine și că îi priește de minune organismului nostru, deși nu putem să explicăm exact de ce.

Rețetă de mască cu alge marine si spirulina ( ten uscat/mixt)

1/2 linguriță de pudră de alge marine
1/2 linguriță spirulina (poate da o nuanță temporară de galben deschis pielii)
1 lingură iaurt complet gras - SAU - 1 lingură gel de aloe vera (proaspăt, dacă este posibil, pentru a evita îngroșătorii și conservanții ciudate) - Sau -2 lingurițe ulei hrănitor pentru piele (uleiul de nucă de cocos este o opțiune)
1 picătură de ulei esențial hrănitor, dacă doriți (îmi place acest amestec anti-îmbătrânire - este accesibil, miroase a caprifoi și conține toate cele mai bune uleiuri esențiale pentru piele - neroli, trandafir, iasomie, geraniu, lemn de santal, mușețel roman , mușețel german, fenicul dulce, semințe de morcov, lămâie, levănțică)

Dacă folosiți un ulei esențial, adăugați-l în pudra de alge / clorella și amestecați până când este amestecat complet. Adăugați iaurt / aloe vera gel / ulei și amestecați din nou. Dacă este nevoie, adăugați mai mult lichid până când amestecul creează o consistență lină și răspândită.
Scoateți masca de alge marine cu o lingură, apoi folosiți vârful degetelor pentru a o aplica pe față și gât (dacă doriți). Lăsați-o să stea 15-30 minute, apoi clătiți. Aplicati o crema hidratanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu