marți, 18 februarie 2020

Episodul 38- Despre tenul gras

Sfaturi pentru tenul gras:

1. Curățarea tenului
Una dintre metodele de a controla excesul de ulei este de a curăța tenul și de a-l menține curat în orice moment. Este important să vă curățați de două ori sau de trei ori pe zi pentru a scăpa de toată murdăria acumulată și acumularea de ulei care duce la pori înfundați, acnee etc. Căutați produse de curățare / spălări de față care nu conțin ulei. Săpunurile medicamentoase sunt utile și pentru curățarea tenului gras. Cu toate acestea, nu recurgeți la sapunuri abrazive, deoarece acest lucru vă va îndepărta umiditatea naturală de pe piele, ceea ce face ca glandele sebacee sa producă mai mult ulei. Căutați un produs care să conțină unul sau mai multe dintre aceste ingrediente: acid salicilic, ulei de arbore de ceai, neem, turmeric, miere.


2. Exfolierea este bună pentru tenul gras !
Este imperativ să exfoliați pielea grasă o dată sau de două ori pe săptămână. Excesul de sebum produs duce la celule moarte pe suprafața pielii, ceea ce duce la cosuri, acnee, puncte negre și, desigur, o piele cu aspect neplăcut. Pentru a elimina murdăria și celulele moarte ale pielii și a reînnoi suprafața pielii, includeti exfolierea în rutina de îngrijire a pielii.


3. Măștile de față săptămânale sunt extrem de eficiente:
După exfoliere, puneti o mască de față. Această etapă de îngrijire a tenului gras este foarte vitală. Măști care conțin argilă caolin, lemn de santal, argilă Fuller (Multani mitti) sunt foarte bune pentru pielea grasă, deoarece acestea absorb ușor excesul de ulei.


4. Folosiți zilnic un toner fără alcool:
Tonifierea zilnic vă va ajuta în eliminarea excesului de ulei și în curățarea murdăriei de pe piele. Apa de trandafir este foarte bună. 


5. Nu săriți peste hidratare !
Tenul gras este pretentios si destul de greu de ingrijit. Exista ideea preconceputa potrivit careia tenul gras nu are nevoie de hidratare, insa nu este deloc adevarat, mai ales pe timp de iarna, atunci cand frigul si vantul deshidrateaza tenul mai mult decat de obicei.
Uleiurile naturale sunt ideale pentru hidratarea tenului gras, atata timp cat alegi uleiul potrivit.


6. Purtați protecție solară întotdeauna:
Teama de grăsime pe față determină multe femei cu piele grasă să sară peste protecția solară. Rezultatul final - pete brune, pigmentare și pistrui rezultate în urma expunerii la soare. De aceea, optațt pentru o protecție solară pe bază de gel.


Acum, după terminarea rutinei de bază, vom continua cu partea de aplicare a machiajului. Cheia aplicării machiajului pe tenul gras este pregătirea pielii .


Înainte de a aplica machiajul, utilizați un primer care este formulat pentru tenul gras și acneic. Nu folosiți un primer vechi, deoarece tinde să devină lipicios și mai strălucitor după câteva ore. Un primer bun acționează ca o bază bună pentru machiaj. Acesta joacă un rol important în absorbția uleiului pe care îl produc glandele . La rândul său, acest lucru va ajuta ca machiajului să dureze mai mult timp pe pielea grasă. Aplicați întotdeauna primerul după ce ați tonifiat și hidratat pielea.
Pielea grasă arată cel mai bine atunci când se utilizează un număr minim de produse. Dacă trebuie să folosiți fond de ten, utilizați un fond de ten fără ulei sau fond de ten mineral, deoarece are tendința de a vă umple porii și de a face pielea să pară uniformă. De asemenea, scade posibilitatea de a dezvolta acnee și alte probleme ale pielii.
După aplicarea fondului de ten, așteptați ca acesta să se așeze pe piele timp de 5- 10 minute. Următorul pas după aceasta va fi aplicarea unei pudre ușoare, translucidă. Întotdeauna abțineți-vă de la a folosi pulberi care strălucesc, deoarece în cele din urmă vă va face să arătați ca o bilă disco. Vizați întotdeauna principalele zone precum fruntea și podul nasului, deoarece acea zonă tinde să devină mai uleioasă. Măturați ușor pulberea în cercuri folosind o perie usoara.


Dacă doriți să mergeți mai departe - Puteți aplica farduri. Fardul pe bază de pudră și fardul de ochi vor funcționa cel mai bine pentru pielea grasă. Preferați întotdeauna produsele de machiaj rezistente la apă, deoarece produsele precum dermatograful tinde să se imprăștie atunci când vine în contact cu uleiurile de pe piele. Machiajul rezistent la apă tinde să fie rezistent la ulei și durează mai mult. Dacă folosiți machiaj sub formă de pudră, este important să vă amestecați bine machiajul. Amestecați întotdeauna umbrele ochilor, evitați liniile aspre - acest lucru nu vă va face decât să arătați ca un clovn.

După ce ați terminat, fixați machiajul cu un spray de finisare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu