duminică, 29 decembrie 2019

Episodul 3:Crema pentru cicatrici și vergeturi (100-120 gr)

EPISODUL 3:Crema pentru cicatrici și vergeturi (100-120 gr)

Cicatricile noastre spun o poveste. Indiferent dacă te-ai ranit cand erai copil, sau daca le ai in urma nasterii frumosilor tai copilasi.
Chiar dacă cicatricile noastre fac parte din istoria noastră, nu trebuie să ne placă. Din păcate, chirurgia plastică ar putea fi singura modalitate de a scăpa de unele cicatrici, dar există produse naturale pe care le puteți face pentru a ajuta la reducerea cicatricilor și pentru a le face să pară mai puțin vizibile. Cicatricile proaspete sunt mai ușor de estompat decât cicatricile vechi. Dacă aveți o cicatrice veche, este posibil să nu obțineți rezultate timp de trei până la șase luni cu utilizarea zilnică. 

Ingrediente:


5 linguri ulei de semințe de măceș
2 linguri ulei de moringa
1 linguriță ulei de semințe de cătină
1 lingurita ulei de vitamina E
1 lingură ceară de albine
2 linguri unt de shea
12 picături ulei esențial de helichrysum
8 picături ulei esențial de lavandă


Combinați si topiti la bain marie uleiul de semințe de macese, uleiul de moringa, uleiul de cătină, vvtamina E, ceara de albine și untul de shea .
Se încălzește pe mediu până când ceara de albine și untul de shea se topesc, amestecând ocazional.Scoateți cu atenție de pe foc. Se lasă să se răcească până nu mai aburește.


Adăugați uleiurile esențiale și amestecați bine.Se toarnă într-un recipient de 100-120 grame.Dupa ce se raceste, a doua zi se poate folosi.


Uleiul de semințe de macese este probabil cel mai popular ulei pentru cicatrici, ceea ce îl face unul dintre ingredientele cheie în aceatsa reteta Uleiul rezultat este bogat în acizi grași și vitamine care îl fac un ulei excelent pentru piele.

Uleiul semințe de macese este un ulei uscat, ceea ce înseamnă că se absoarbe rapid în piele. Are vitamina A, retinol, un mod natural de a trata liniile fine și ridurile. 


Uleiul semințe de macese funcționează atât de bine la cicatrici si vergeturi datorita acidului linolenic, acizilor grași omega-3 și omega-6.

Uleiul de semințe de macese ajută la reducerea roșeaței și a pigmentării, ajuta la scăderea cicatricilor. Acizii grași și vitaminele din acesta estompează cicatricile și împiedică formarea cicatricilor keloide.


Este important să rețineți că uleiul de semințe de măceșe vă poate crește sensibilitatea la soare, așa că purtați întotdeauna protecție solară dacă utilizați această crema înainte de a ieși afară.


Ulei de Moringa
Am folosit și ulei de moringa, care uneori se numește ulei ben. Uleiul de Moringa este bogat în acid oleic, omega-3 și acizi grași omega-6. Este bogat în vitamina E, un antioxidant natural.

Uleiul de Moringa are multe beneficii pentru piele. Este natural antiinflamator, un antioxidant și, în mod natural, antimicrobian.
Un alt beneficiu al utilizării acestui ulei este că exfoliază în mod natural celulele moarte ale pielii. De asemenea, este un ulei uscat, deci se absoarbe rapid.


Uleiul de ulei de cătină. Este bogat în vitamina E, care poate ajuta la stimularea vindecării pielii. Este bogat în acizi grași omega-7, acid palmitoleic, care este rar în uleiurile purtătoare. Stimulează capacitatea de vindecare a pielii, ceea ce este perfect pentru tratarea cicatricilor și vergeturilor.

Vitamina E
Chiar dacă uleiurile sunt toate sursele naturale de vitamina E, am vrut să adaug mai mult ulei, deoarece este un ulei minunat pentru piele. Vitamina E este un antioxidant, astfel încât îți poate proteja pielea de radicalii liberi.
De asemenea, acționează ca un conservant natural. Întrucât este un antioxidant, poate păstra valabilitatea uleiurilor . Rețeta nu are apă în ea, așa că nu are nevoie de un conservant cum ai avea nevoie într-o loțiune cu apă. Cu toate acestea, uleiurile pot deveni rancede. 


Ceară de albine

Ceara de albine are mai multe beneficii pentru piele.Atunci când este aplicată topic, ceara de albine formează un strat protector deasupra pielii. Acesta captează uleiurile de pe pielea ta, astfel încât acestea pot lucra pentru a ajuta la vindecarea pielii. Unele creme au produse pe bază de petrol, dar acestea pot înfunda porii și nu lasă să circule aerul. Ceara de albine formează o barieră, dar poate permite totuși să treaca aerul.
Ceara de albine ajuta, de asemenea, la vindecarea pielii, deoarece este un umectant. Atrage moleculele de apă din aer, trăgându-le pe piele. Acest lucru ajută la menținerea pielii hidratată în timp.


Vitamina A care se găsește în ceară de albine poate ajuta la exfolierea pielii.

Unt de shea
Untul de shea este unul dintre unturile mele preferate pentru produsele de îngrijire a pielii, deoarece nu este uleios și are multe avantaje pentru piele.Foarte emolient, pătrunde în piele și sigilează stratul superior.De asemenea, este bogat în vitamina A, importantă pentru a stimula producția de colagen și pentru a reduce petele întunecate pe piele, inclusiv cele de la cicatrici.
Având un conținut ridicat de antioxidanți și vitamine, untul de shea este unul dintre cele mai bune unturi pe care sa il folosiți pentru cicatrici. Hidratează, protejează și hidratează pielea, astfel încât să se poată repara.


Ulei Esential de Helichrysum

Există de fapt patru tipuri de helichrysum, dar am folosit Helichrysum italicum. Este extras dintr-o plantă mediteraneană, o floare care este aproape de margarete. Ca mușețelul, este un ulei blând care este excelent pentru pielea sensibilă sau, în acest caz, pentru pielea care are cicatrici.
Uleiul esențial de Helichrysum nu vă lasă pielea grasă, dar vă hidratează pielea. De asemenea, estompeaza petele întunecate de pe piele , inclusiv hiperpigmentarea din cauza cicatricilor.
Este bogat în antioxidanți, deci este un ulei excelent pentru anti-îmbătrânire. 


Ulei Esential de Lavanda
Uleiul esențial de lavandă este un ulei esențial popular, folosit în multe rețete diferite de îngrijire a pielii. Este un ulei blând, așa că este sigur să îl folosiți pe cicatrici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu