duminică, 29 decembrie 2019

Episodul 8.Crema hidratanta pentru ten uscat

Episodul 8.Crema hidratanta pentru ten uscat


Pielea uscată este, evident, una dintre principalele probleme ale multora dintre noi. Pielea uscată este provocata de lipsa de umiditate , reducerea acizilor grași.
Asa ca vom folosi ierburile de mai jos:

Galbenele - folosita de secole pe piele, majoritatea proprietăților sale anti-inflamatorii și anti-bacteriene pot fi atribuite nivelului ridicat de carotenoizi, ceea ce face un tratament fantastic pentru pielea sensibilă la uscat și pielea predispusă la erupții cutanate și afecțiuni precum eczema , dermatită și psoriazis.
Codita soricelului - este una dintre cele mai vechi plante medicinale din lume. Este antiseptic, astringent, antiinflamator, un excelent antimicrobian, antiinflamator, antihistaminic, analgezic, vindecător de răni. Este de obicei utilizat pentru o mare varietate de afecțiuni atât intern cât și extern.
Patlagina - este cunoscuta pentru ca ajuta pielea uscată, deteriorată. Este o plantă specială pentru aproape orice fel de erupție, iritare, mușcătură, înțepătură sau rană. Calmează, răcește, dezinfectează, , grăbește vindecarea țesuturilor și extrage toxinele și materiile străine. Patlagina este cea mai bună plantă pentru afecțiunile inflamatorii și este sigură chiar și pentru bebeluși.
Iar reteta arata asa 

Ingrediente
1 cană unt de mango
½ cană ulei de semințe de struguri
1 lingurita de flori de galbenele
1 lingurita de flori de coada soricelului
1 linguriță de frunze de patlagina


Optional
10 picături ulei esențial de mușețel
10 picături ulei esențial de trandafir


Instrucțiuni

Faceți infuzia din plante cu uleiul de semințe de struguri:
Puneti plantele într-un borcan de sticlă și turnați uleiul de struguri peste ierburi. Asigurați-vă că ierburile sunt complet acoperite de ulei și așezați-o într-o locație însorită timp de 3-4 săptămâni. Se agită zilnic. După 3-4 săptămâni, strecurați ierburile .
Un alt mod (mai rapid) de a fierbe la bain marie încet timp de 30 de minute la o oră în fiecare zi timp de 3 zile, amestecând-o din cand in cand.Strecurati ierburile.Măsurați-vă uleiul infuzat și asigurați-vă că aveți cel putin 1/3 cană pentru rețetă.
Într-un recipient de sticlă separat topiți untul de mango la bain marie. Puneți deoparte 20 de minute într-un loc rece.
Când începe să se solidifice și pare a fi întărit la jumătate, puneti mixerul și amestecați până când devine pufos ca frișca.

Amestecați totul împreună pentru a forma crema.Deci, peste untul de mango batut se toarna uleiul infuzat si uleiurile esentiale si se amesteca inca un minut pentru a le amesteca.
Puneti într-un recipient de sticlă și păstrați-l într-un loc răcoros și întunecat. Ar trebui să tina aproximativ 4 luni. Uleiurile esențiale vor ajuta să se păstreze mai mult timp, deoarece acționează ca agenți antibacterieni și anti-fungici.

Hai....spor la treaba!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu