duminică, 29 decembrie 2019

Episodul 4.Deodorantul natural

Episodul 4.Deodorantul natural

Pentru deodorant se folosește de obicei sodă de copt/bicarbonat alimentar pentru a schimba pH-ul de sub brat șia face ca zona să fie protejata de mirosuri .. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu este abraziv și poate provoca erupții dureroase la cei cu pielea sensibilă. Rețeta mea elimină bicarbonatul de sodiu, care încurajează un microbiom sănătos .
Adăugarea de amidon de tapioca înlătură senzația de grăsime din amestecul de ulei și ceară de albine, astfel încât să se usuce și să nu îți pateze hainele
Este posibil să observați când întrerupeți prima dată utilizarea deodorantului comercial, că mirosul de sub brațe devine mai rău. Acest lucru se datorează faptului că durează câteva săptămâni pentru ca coloniile de bacterii de sub brat braț să se echilibreze. Mirosul provine de la bacteriile de pe piele. Folosind produse comerciale, nu numai că perturbă echilibrul hormonal, ci perturbă coloniile de bacterii bune . Spălarea cu apă și săpun natural după exerciții fizice și mai ales in perioadele de transpiratie poate reduce semnificativ mirosul care provoacă bacterii și încurajează un microbiom echilibrat.

Odată ce corpul se va adapta la utilizarea deodorantelor naturale, veți observa că mirosul sub brat scade natural, pe măsură ce microbiomul. bun intră în echilibru.
Deodorant cu lavanda pentru pielea sensibilă
Lavanda este antiinflamatoare, antibacteriana și antifungica. Este liniștitoare pentru dureri de muschi și este blânda pentru pielea sensibilă.
Reteta este pentru 120 gr.
ingrediente:
-2 linguri unt de shea
--2 linguri ulei de nucă de cocos
2 lingurițe ceară de albine (8 grame)
--4 lingurițe de amidon tapioca, cartof sau porumb
50 de picături de ulei esențial de lavanda/menta/pepene..etc

Se fierbe la bain marie untul de shea, uleiul de nucă de cocos și ceara de albine, până când se topesc complet.Se scoate de pe foc. Amestecați amidonul. Se agită pentru a se încorpora complet în amestec.
Odată ce amestecul este omogenizat, adăugați ulei esențial de care doriti. Continuați să agitați până când amestecul devine opac. Se toarnă în recipient.
Deodorantul ar trebui să dureze 12 luni dacă este ținut într-un loc racoros și uscat, în afara soarelui direct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu