miercuri, 29 ianuarie 2020

Episodul 26-Balsam pentru iritatii si eruptii cutanate

Balsam pentru iritatii si eruptii cutanate

20 g ceară de albine
120 g ulei de nucă de cocos
20 g unt de cacao
1 linguriță ulei de măsline
1 linguriță lanolină
2 linguri oxid de zinc
3 linguri de argila kaolin


Topiți ușor ceara de albine la foc foarte mic.Când s-a topit aproape, adăugați uleiul de nucă de cocos, untul de cacao, uleiul de masline și lanolina. Lasați să se încălzească ușor până când totul este lichid.
Se lasa la răcit și se adaugă oxidul de zinc și argila kaolin. Se amestecă pentru a încorpora pulberile, apoi se pune la congelator timp de 5-10 minute.
După răcire, bateți amestecul cu un mixer de mână timp de 5-10 minute pe viteză medie-mare, până incepe sa se intareasca.
Când amestecul are textura unei loțiuni ferme și groase, puneți într-un recipient de depozitare.
Balsamul va dura 3-6 luni.


Ceara de albine oferă stabilitate cremei și umiditate pentru piele. Ceara de albine brută este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene și antibacteriene.

Uleiul de nucă de cocos este bogat în antioxidanți , acizi grași microbieni și antibacterieni naturali și este încărcat cu vitamina E, care grăbește recuperarea pielii în traume, cum ar fi arsuri, tăieturi și alte răni (în acest caz, erupții cutanate) .

Untul de cacao oferă, de asemenea, stabilitate cremei și adaugă o consistență bogată, groasă și cremoasă. Calmeaza pielea iritata și ajuta vindecarea.

Uleiul de măsline este deosebit de minunat în orice cremă de îngrijire a pielii, deoarece conținutul său de acizi grași este practic același cu cel găsit în țesutul gras al stratului exterior al pielii. 

Lanolina este o barieră naturală de umiditate și funcționează excelent în această cremă pentru a proteja pielea în perioadele de expunere prelungită la umiditate. 

Oxidul de zinc acoperă pielea și formează o barieră serioasă împotriva umezelii, motiv pentru care este utilizat atât de frecvent în cremele comerciale. 

Argila kaolin ajută la atragerea toxinelor și a umidității excesive din piele. Acest lucru este util în special pentru o erupție deja existentă sau pentru bebelușii care au o mulțime de cute și pliuri în care umiditatea se poate colecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu