miercuri, 29 ianuarie 2020

Episodul 25:Loțiune super hidratantă cu ulei de cătina



Loțiune super hidratantă cu ulei de cătina

Uleiul de cătină este vindecător al pielii și bogat în antioxidanți
Uleiul de cătină este unul dintre cele mai apreciate tratamente de îngrijire a pielii . Uleiul în sine este maro-chihlimbar și lasă în urmă reziduuri gălbui atunci când este aplicat pe piele. Culoarea sa vibrantă se datorează conținutului ridicat de caroten, un puternic antioxidant. Este foarte bogat în vitaminele A, B1, B12, C, E, K și P; flavonoide, licopen și fitosteroli .
Are proprietăți vindecătoare și antiinflamatorii. Are capacitatea de a vindeca rănile mai repede, probabil datorită activității sale antioxidante ridicate. Cătina favorizează reînnoirea colagenului.
Medicina populară consideră că uleiul de cătină îmbunătățește bariera de umiditate a pielii, previne îmbătrânirea, vindecă inflamațiile, netezește textura pielii. Oamenii îl folosesc pentru a trata eczema, psoriazisul și chiar căderea părului.
Glicerina este un umectant. Inseamna ca atrage si retine umezeala din mediul inconjurator. „Hidroscopic” este un alt termen pentru a descrie glicerina - poate absorbi umezeala din aer. Pe lângă aceste calități pur cosmetice, glicerina are și efecte terapeutice - ajută pielea să crească și să se maturizeze corect - prevenind focarele de psoriazis și chiar formarea cancerului de piele Conform acestui studiu impresionant, glicerina poate îmbunătăți semnificativ nivelul de hidratare și poate restabili funcția de barieră dermică.
Uleiul de migdale dulci este ușor și hrănitor, este foarte ușor și se absoarbe ușor. Este ușor și este potrivit chiar și pentru pielea sensibilă. Poate ajuta la prevenirea deteriorării expunerii la soare Uleiul de migdale are și proprietăți anti-inflamatorii .
Untul de cacao hidratează profund.Untul de cacao este un emolient. Adăugă un strat protector de umiditate pielii. Untul de cacao conține aceeași polifenoli de protecție ca ciocolata, care este benefic pentru sănătatea pielii .
Ceara de albine este un emulgator. Este utilizată pentru a oferi loțiunilor și deodorantelor consistență solidă. Celălalt fapt notabil este că este un emulgator ușor și complet natural. Ajută la amestecarea substanțelor pe bază de ulei și apă fără separare.
Chiar dacă nu are în sine nicio valoare terapeutică, acesta complementează ingredientele active (uleiuri și unturi), deoarece ajută la blocarea umidității. Studiile arată că utilizarea cerii de albine împreună cu uleiurile este mai eficientă pentru prevenirea mâncărimii decât cremele obișnuite pe bază de apă. Conform acestui fapt, un amestec egal de miere, ceară de albine și ulei de măsline este foarte eficient în tratarea dermatitei de scutec, a eczemelor și psoriazisului, prin inhibarea creșterii Staphylococcus aureus și Candida albicans, care sunt agenți patogeni puternici.

Ingrediente


-65 ml ulei de cătină
-65 ml ulei de migdale dulci
-125 ml glicerina
-15 gr unt de cacao
-10 gr ceară de albine
-10 picături din uleiul esențial preferat (îmi place vanilia, lime și bergamota) ~ opțional


-Topiți la bain marie ceara si untul de cacao, adaugati restul de ingrediente (fara uleiul esential) amestecand.Veți vedea separarea uleiului și a glicerinei, este normal.
Odată topit, puneți amestecul la frigider pentru 15-20 de minute sau până când uleiul începe să capete culoare opacă.
Adaugati ulei esențial dacă doriti
Se amestecă totul cu un mixer până când se emulsionează loțiunea si arăta ca o loțiune cremoasă.
Transferați într-un borcan de sticla.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu