sâmbătă, 20 iunie 2020

EPISODUL 54-Crema ten matur si uscat cu miere si propolis

Crema ten matur si uscat cu miere si propolis

 

Această rețetă pentru îngrijirea tenului în timpul iernii este ușor de făcut cu câteva ingrediente naturale și previne pielea uscată și iritată. O cremă hrănitoare și protectoare pentru față, cu miere și propolis, pentru pielea matură.

Crema de propolis 25 g ulei de migdale (sau ulei de gălbenele)
25 g ulei de jojoba
7 g ceară albine

3 g miere
1 g tinctură de propolis
2 picături de ulei esential de vanilie

Turnați uleiurile și ceara de albine într-un pahar sau într-un borcan . Așezați pe aragaz într-o baie de apă și topiți la foc ușor. De îndată ce s-a format un lichid limpede și omogen, scoateți din foc. Când amestecul ulei-ceară începe să se întunece, adăugați tinctura de miere și propolis. Se amestecă energic cu mixerul . Se lasă la răcit, opțional se adaugă extractul de vanilie și se amestecă din nou. Turnati in recipiente. Balsamul poate fi păstrat la temperatura camerei și poate fi păstrat timp de mai multe luni. Perioada de valabilitate a rețetelor fără apă se bazează întotdeauna pe termenul de valabilitate al ingredientelor utilizate.


Ulei de migdale: Ulei de bază nutritiv cu un conținut ridicat de tocoferol, potrivit pentru toate tipurile de piele.
Galbenele: datorită proprietăților sale calmante, antiinflamatoare și regeneratoare, galbenele sunt ideale  pentru îngrijirea pielii sensibile, uscate, dureroase și crăpate. Nu folosiți daca aveti  alergii la galbenele.
Ulei de jojoba: este de fapt o ceară lichidă care protejează foarte bine pielea împotriva pierderilor de umiditate și este deosebit de potrivită pentru pielea uscată și sensibilă.
Ceara de albine: Protejează pielea prin formarea de film împotriva influențelor mediului și pierderii de umiditate.
Miere: Antibacteriană, stimulează circulația sângelui și pastreaza umezeala.
Propolis: are efecte antiinflamatorii și are proprietăți de regenerare a pielii și de vindecare a rănilor.
Vanilie: pentru parfumarea balsamului



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu