sâmbătă, 29 februarie 2020

Episodul 42-Cum să transformi o formulă cosmetică într-o rețetă

Cum să transformi o formulă cosmetică într-o rețetă

       Formulele cosmetice profesionale sunt scrise în procente. Deci, cum puteți transforma o formulă scrisă în procente într-o rețetă pe bază de greutate pe care o puteți face?

Acest articol va explica:

    Conversia unei formule într-un lot de test de 100g
    Cum se calculează diferite cantități de lot.

          Exemplele utilizate sunt pentru un produs simplu pentru ten, cu toate acestea, aceleași calcule se aplică oricărui tip de produs cosmetic, cum ar fi îngrijirea părului sau îngrijirea corpului.
 
Conversia unei formule într-un lot de test de 100g

               Unul dintre avantajele scrierii unei formule în procente este că este foarte ușor să faceți cantitati diferite de lot, iar atunci când vorbim despre un lot, înseamnă doar o cantitate din produsul dvs. Acest lucru poate fi mare sau mic, în funcție de câte produse individuale doriți să faceți.

         Să începem, așadar, cu un exemplu ușor. 
Iată o formulă simplă pentru un ulei facial, care folosește 50% jojoba, 30% seminte de macese , 18,4% macadamia, 1% lavandă, 0,5% tămâie, 0,1% Vitamina E.


              Formula                                              Cantitate 100g



50% ulei de jojoba                                    50g ulei de jojoba
30% ulei de seminte de macese              30g ulei de seminte de macese
18,4% ulei de macadamia                       18,4 g ulei de macadamia
1% ulei esențial de lavandă                    1g ulei esențial de lavandă
0,5% ulei esențial de tămâie                   0,5% ulei esențial de tămâie
0,1% Vitamina E                                       0,1g Vitamina E

        Dacă aș vrea să încep prin a face un lot de 100 de grame, acesta este un calcul foarte ușor de făcut. Deci, pentru a schimba o formulă într-un lot de 100 de grame, tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți simbolul procentual cu simbolul de grame; puteți face un schimb direct. 

          Cincizeci la sută de ulei de jojoba ar fi 50 de grame de ulei de jojoba, 30% ulei de trandafir ar fi 30 de grame de ulei de trandafir, etc. Așa cum puteți vedea, acest lucru este foarte ușor de făcut.

Dacă doriți să faceți un lot de testare, cum ar fi o cremă sau o loțiune sau un unt de corp, atunci un lot de 100 de grame este o cantitate  bună.


Cum se calculează diferite cantități

   Când sunteți sigura că vă place produsul dvs. și nu doriți să mai faceți ajustări la formula dvs., atunci va fi cel mai probabil la un moment dat să faceți o cantitate  mai mare a lotului. Pentru a face acest lucru, în primul rând, trebuie să decideți cât de mult doriți să produceți - cantitatea totală a lotului dvs.

Apoi, trebuie să  descoperiți cât de mult din fiecare ingredient să folosiți, și trebuie să faceți un calcul ușor. Acest calcul este procentul de ingredient împărțit la 100, înmulțit cu dimensiunea lotului.
procent / 100 x cantitate lot

În acest exemplu, am ales să facem un lot de 250 de grame. Deci, în exemplul de jojoba, acesta ar fi 50 împărțit la 100, înmulțit cu 250, echivalent cu 125 de grame.

Formulă                                                          cantitate  250g

50% ulei de jojoba                                  125 g ulei de jojoba
30% ulei de seminte de macese             75g ulei de seminte de macese
18,4% ulei de macadamia                      46g ulei de macadamia
1% ulei esențial de lavandă                   2,5 g ulei esențial de lavandă
0,5% ulei esențial de tămâie                 1,25 g ulei esențial de tămâie
0,1% Vitamina E                                     0,25 g Vitamina E

        Pur și simplu trebuie să faceți acest calcul pentru fiecare ingredient și să scrieți greutatea corespunzătoare a acelui ingredient pe care ar trebui să-l includeți în acel lot. 

      După ce ați calculat toate greutățile individuale ale ingredientelor, totalizați-le pentru a verifica dacă greutatea totală este egală cu dimensiunea totală a lotului pe care doriți să o faceți, apoi veți ști că ați făcut toate calculele corect.

Exemplu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu