miercuri, 26 februarie 2020

Episodul 40-ACIDUL HIALURONIC


DESPRE ACIDUL HIALURONIC‼️

Frumusețea este o caracteristică extrem de importanta pentru lumea în care trăim. Cel mai probabil, nu există nicio femeie care să nu-și dorească un ten lipsit de imperfecțiuni, cât mai neted și care să nu îmbătrânească niciodată. Când ne gândim la tinerețe, cei mai mulți dintre noi asociază acest termen mai degrabă cu înfățișarea, decât cu vârsta propriu-zisă. Însă cu siguranță cu toții ne dorim să ne bucurăm de o elasticitate ridicată a pielii pentru cât mai mult timp, care vine la pachet cu un aspect fresh.

Vestea prostă este că imediat după vârsta de 20 de ani‼️ pielea noastră începe să îmbătrânească, ceea ce duce la pierderea rotunjimilor tenului, ale gâtului și ale mâinilor.
Vestea bună este că industria cosmetică a descoperit și introdus în produsele de care te poți folosi nestingherită acidul hialuronic, o substanță-minune care va reumple semnele lăsate în urmă de acnee, riduri în jurul ochilor sau pierderea fermității pielii de pe mâini. 


Ce este acidul hialuronic?
Cunoscut și sub numele de hyalluronan sau hialuronat, acidul hialuronic nu este altceva decât un carbohidrat care se găsește în mod natural în organismul uman în piele și în cartilaje. Ei, iată în sfârșit un carbohidrat de care nu trebuie să ne ferim! Cu ajutorul acestuia, nutrienții ajung în celule și le ajută să se purifice de toxine. Dacă dorim, putem compara efectul acidului hialuronic cu cel al unui lubrifiant care alungă din corp tot ce ne face rău. Tot el face ca apa să fie reținută în celule cu până la de 100 de ori din volumul propriu, astfel încât hidratarea tisulară tinde către perfecțiune. Însă, așa cum explicam și mai sus, cantitatea de acid hialuronic scade direct proporțional cu vârsta, ceea ce duce la apariția ridurilor, a cearcănelor și la pierderea din elasticitate a pielii.


Diferența între acidul hialuronic și colagen

Pe măsură ce timpul trece, iar noi înaintăm în vârstă, ni se reduce capacitatea pielii de a reține apă, din cauza scăderii nivelului de colagen din dermă.😖 Acest aspect are ca deznodământ un aspect mai puțin dorit, și anume acela de piele uscată, lipsită de strălucire și vitalitate, dar și mult mai sensibilă. De aici și până la apariția ridurilor nu mai este decât un pas, însă dacă doriți să săriți peste această etapă sau să vă bucurați de o experiență precum ar fi cea într-o capsulă a timpului, în care pielea nu mai îmbătrânește, trebuie să introduceți în rutina zilnică masajele faciale, măștile sau cremele cu acid hialuronic. Practic, între această substanță și colagen nu există diferențe majore, pentru că ambele se regăsesc în organism și ajută la redarea volumului de apă din piele, însă primul apărut pe piață a fost colagenul.


De ce să folosiți produse cosmetice cu acid hialuronic

Principala caracteristică a acidului hialuronic este estomparea ridurilor. Practic, substanța pătrunde în dermă și umple golurile dintre fibrele de colagen și elastină. Ca să aveți o imagine mai concretă asupra acestor efecte, imaginați-vă că fibrele de colagen și elastina sunt arcurile unei saltele de pat, iar acidul hialuronic este spuma de deasupra acestora, care nu permite spiralelor de susținere să se întindă, ci preia toată greutatea de la suprafața saltelei și o menține elastică, ajutând-o să revină mereu la forma inițială.Tot acidul hialuronic stimulează sinteza de colagen, adică substanța care susține pielea, cartilajele și tendoanele din organism. O cantitate optimă de colagen va ajuta la menținerea fermității pielii, implicit la păstrarea unei înfățișări tinere. ‼️Cremele care au în denumirea lor termenul de antiaging (antiîmbătrânire) asigură o cantitate ideală de acid hialuronic care menține nivelul colagenului ridicat în țesuturi și astfel vă puteți bucura de o piele fermă și întinsă pentru cât mai mult timp.‼️Puteți obține un look fresh tot mulțumită acidului hialuronic, care conferă luminozitate pielii și creează un efect incredibil de reîmprospătare a acestuia pe termen lung. Așa cum am mai precizat, substanța-minune va crește nivelul de hidratare, reținând apă, iar astfel spațiile goale dintre colagen și fibrele de elastină se vor umple constant, iar pielea dumneavoastră va arăta mult mai odihnită și va radia de frumusețe.


Tratamente cu acid hialuronic ‼️
 
Există mai multe tipuri de tratamente cu acid hialuronic care vă vor asigura o întârziere remarcabilă a îmbătrânirii pielii. Atunci când vă achiziționați noi produse cosmetice, optați pentru cele care conțin acid hialuronic, indiferent de partea corpului pentru care sunt destinate.


Acid hialuronic pentru buze‼️
 
Un gloss cu acid hialuronic vă va ajuta să creați un efect de buze cărnoase, pline și care nu sunt uscate sau strânse. Desigur, puteți folosi și crema hidratantă pe care o utilizați în mod normal pentru tratamentul tenului pentru buze pentru a observa după doar câteva utilizări efectele absolut fascinante ale acidului hialuronic din compoziția acesteia.


Acid hialuronic împotriva cearcănelor‼️
 
O cremă pentru ochi cu această substanță vă va reduce vizibil sau chiar șterge de pe chip cearcănele, care nu sunt decât un efect al oboselii, al stresului sau al unei alimentații precare. Veți reuși să scăpați, în sfârșit, de etapa machiajului în care vă aplicați anticearcănul și veți avea ochi mai luminoși, fără pungi sau scobituri sub ei.


Acid hialuronic împotriva ridurilor‼️
 
O cremă pentru ten va umple atât ridurile fine, cât și pe cele mai persistente, iar pielea gâtului va fi mai întinsă și mult mai elastică decât înainte. Decolteul și mâinile nu vor rămâne mai prejos, pentru că acidul hialuronic le va ajuta să își recapete elasticitatea și aspectul tânăr, pe care oricine și-l dorește. Pielea își va păstra rotunjimile naturale, care lasă impresia unui organism sănătos și ferm.


Acid hialuronic - contraindicații‼️
 
Fiind vorba despre un compus natural care există deja în toate țesuturile organismului uman, terapiile cu acid hialuronic nu au contraindicații‼️ sau recomandări la utilizare. Cu alte cuvinte, cremele care conțin acid hialuronic sunt bune pentru orice perioadă în care alegeți să le folosiți și nu interacționează cu alte substanțe din produsele cosmetice cu care obișnuiți să vă faceți rutina zilnică de frumusețe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu