Formule de îngrijire a pielii
Recent, am împărtășit un pic despre diferențele dintre uleiurile de față și serurile de față, în principal descriind principalele diferențe între uleiurile de față și serurile pe bază de ulei. Dar știați că serurile pe bază de ulei nu sunt singurul tip de seruri pe care le puteți face?
Și, de asemenea, știai că serurile sunt pentru mai mult decât doar fața ta?
Există de fapt șase tipuri diferite de seruri pe care le poți face.
Seruri pe bază de ulei de înaltă performanță
Adesea, acesta este tipul la care se gândesc majoritatea oamenilor atunci când încep să caute seruri. Serurile pe bază de ulei sunt făcute în cea mai mare parte din uleiuri purtătoare de specialitate, cu adăugare de active și vitamine. Sunt produse bogate și concentrate, cu o consistență fluidă, lichidă.
Serurile pe bază de ulei nu conțin apă. Deoarece au o cantitate atât de mare de uleiuri, un pic merge mult! În funcție de alegerea dvs. de uleiuri, acest lucru poate face produsul mai scump. Acestea pot conține numai ingrediente solubile în ulei, ceea ce limitează alegerea ingredientelor și, din moment ce nu au apă în ele, nu vor hidrata. Cu toate acestea, serurile pe bază de ulei sunt minunate pentru a crea o barieră pe piele pentru a preveni pierderea de apă trans epidermică și sunt o alegere bună pentru persoanele cu piele uscată, grasă sau normală, care caută un emolient care să netezească și să înmoaie pielea.
Serurile obișnuite pe bază de ulei pot fi transformate în seruri pe bază de ulei de înaltă performanță, folosind o varietate de vitamine solubile în ulei, activi lipofili, antioxidanți potențiali și extracte botanice solubile în ulei, cum ar fi carotenoizi și ceramide.
Seruri presate
Serurile presate sunt produse anhidre, similare cu balsamurile. Adesea folosesc ceară sau unt pentru a crea o consistență mai solidă, semisolidă. În comparație cu balsamurile, folosesc mai multe uleiuri și unturi de lux, concentrații mai mari de ingrediente active și ceară specială, precum ceara florală. De asemenea, pot avea o consistență mai moale, asemănătoare jeleului, mai degrabă decât un balsam tipic.
Acestea oferă beneficii similare cu serurile pe bază de ulei de înaltă performanță într-un produs convenabil, semi-solid.
Seruri pe bază de gel
Acest tip de formulare serică este în primul rând un produs apos sau pe bază de apă și conține un îngroșător pentru a crea un produs mai vâscos. De obicei, au un finisaj non-gras, mat și pot fi mai puțin costisitoare pentru a produce, deoarece pot conține cantități mari de apă sau hidrosol.
Serurile pe bază de gel sunt o alegere excelentă pentru persoanele cu piele normală, combinată și grasă. Persoanele cu piele grasă pot fi foarte obișnuiți să aplice mai mult ulei (chiar dacă uleiul poate fi o alegere uimitoare!) Acest tip de ser se poate potrivi și tipurilor de piele uscată, mai ales dacă este urmat de o cremă hidratantă.
Unul dintre avantajele serurilor pe bază de gel este că acestea sunt foarte hidratante. De obicei sunt pline cu ingrediente care atrag umezeala și mențin pielea hidratată. De asemenea, pot conține activi solubili în apă, cum ar fi complexul AHA, pentru beneficii de exfoliere și hidratare sau Vitamina B3 (niacinamidă) pentru beneficii strălucitoare.
Seruri bazate pe emulsie
Când luați ingrediente solubile în apă și solubile în ulei și le combinați într-o emulsie, puteți produce o gamă de texturi de la subțire la lăptoasă până la cremoasă. Aceasta este magia serurilor emulsionate! (Puteți crea, de asemenea, seruri cu cremă gel, care sunt la jumătatea distanței dintre un gel și o cremă.) Există o mare varietate de seruri emulsionate care se potrivesc majorității tipurilor de piele - în funcție de ingredientele alese. Deoarece puteți utiliza atât ingrediente solubile în apă, cât și solubile în ulei, gama celor ce puteți include este destul de largă! Cu toate acestea, emulsiile sunt mai complexe de formulat.
Care este diferența dintre o cremă și un ser emulsionat?
Ei bine, ambele produse sunt emulsii: amestecuri stabile de ulei și apă. Dar ceea ce face un ser diferit de o cremă sunt ingredientele. Serurile conțin un procent ridicat de ingrediente active, cum ar fi vitaminele, extractele botanice și antioxidanții. Principalul lor scop nu este doar să hidrateze și să înmoaie pielea, ci și să aducă un beneficiu foarte specific pielii. Pot avea efect anti-îmbătrânire, efect de reglare a sebumului, efect de protecție împotriva poluării ș.a.
Serurile emulsionate sunt excelente pentru toate tipurile de piele, deoarece pot fi formulate pentru a se potrivi cu pielea uscată, grasă, normală sau chiar sensibilă. Serurile emulsionate combină beneficiile ingredientelor de înaltă performanță și efectul hidratant al emulsiilor. Ele pot fi de fapt formulate pentru a funcționa ca un tip de ser + hidratant al unui produs, astfel încât să vă facă rutina de piele mai rapidă și mai simplă.
Seruri cu gel-cremă
Undeva între un gel și o cremă, serurile cu cremă gel sunt ușoare și se absorb rapid. Conțin o proporție mare de ingrediente hidratante și activi solubili în apă (similar cu un gel), dar vor include, de asemenea, uleiuri emoliente pentru a crea un aspect foarte ușor, asemănător cremei și consistență cu un aspect elegant al pielii.
Seruri bifazice
Știți cu toții că uleiul și apa nu se amestecă, nu? Nu, decât dacă le emulsificați, desigur ... dar dacă le lăsați așa cum sunt, terminați cu un produs cu adevărat distractiv, care este separat în două faze distincte, o fază pe bază de apă și o fază pe bază de ulei și care trebuie agitată înainte de fiecare utilizare. Serurile bifazice trebuie să fie special formulate pentru a menține cele două faze distincte, cu un aspect atractiv atunci când se lasă să se stabilizeze, dar cu capacitatea de a se amesteca atunci când sunt agitate pentru o utilizare eficientă. Un avantaj al serurilor bifazice este că pot conține atât activități solubile în apă, cât și uleiuri, în plus sunt distractive de făcut și de folosit.
Serurile bifazice sunt excelente pentru persoanele cu piele normală, uscată și sensibilă, în timp ce procentul ridicat de ulei ar putea fi mult pentru tenul gras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu